Foto: Jim Young/Reuters/Scanpix

Roger Stone er dømt til tre år og fire måneders fengsel. Aktor krevde opprinnelig mellom syv og ni år, men da satte justisminister William Barr foten ned.

Det førte i sin tur til at fire statsadvokater trakk seg fra saken og en sa opp stillingen.

Roger Stone er blitt en kasteball mellom Demokratene og Trump-administrasjonen. Den Obama-oppnevnte dommeren Amy Berman Jackson ila Stone munnkurv og formannen for juryen tilhørte aktivistleieren som ivrig sluttet opp om Russlands-narrativet og kalte Trump KKK-leder. Formannen for juryen skal være upolitisk.

Også hovedstrømsmediene har forsøkt å klebe Stone til Russlands-sporet. Men Bob Mueller klarte aldri å bevise noen sammenheng mellom Trump og russerne.

Stone er dømte for å lyve til Kongressen. Det har Obamas folk gjort på løpende bånd. Director of National Intelligence James Clapper forsikret Kongressen at e-tjenestene ikke avlyttet vanlige borgere. En stund senere hoppet Edward Snowden av til Russland og fortalte noe helt annet. Tidligere FBI-sjef James Comey løy under ed, det samme har John Brennan gjort. Nestleder for FBI, Andrew McCabe, løy fire ganger til etterforskere, og tre ganger under ed. Likevel slapp han nylig tiltale av justisdepartementet.

Særlig det siste tilfellet har opprørt mange Republikanere. McCabe var en av strategene bak forsøket på å velte først kandidat Trump, så president Trump.

At en slik mann slapp tiltale blir av mange Republikanere oppfattet som at det er to typer justis i USA: En for Demokrater og en for Republikanere.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂