En soldat tar en røyk mens han venter på hovedbusstasjonen i Tel Aviv 3. februar 2019. Foto: Corinna Kern/Reuters/Scanpix

Hamas har klart å hacke telefonene til tusenvis av israelske soldater. Lokkemiddelet var profilene til vakre kvinner på sosiale medier.

Hamas opprettet en rekke profiler på sosiale medier som tilsynelatende tilhørte unge, vakre kvinner. Det ble etablert kontakt med soldatene, som deretter skal ha blitt lurt til å laste ned apper med skadelig programvare. (…)

Hamas skal ha forsøkt å få tilgang til etterretningsopplysninger, men ifølge talsmannen Jonathan Conricus har hæren trolig greid å hindre at gruppen fikk tilgang til viktig informasjon.

– Men vi vil fortsette å vurdere det, legger han til.

Ifølge Conricus er det tredje gang Hamas forsøker å hacke soldaters telefoner ved å bruke sosiale medier, men han mener det siste forsøket er langt mer sofistikert enn de to første.

Sist gang palestinere skal ha forsøkt på noe lignende var i juli 2018, ifølge den israelske hæren. (NTB)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.