Israelske bakkestyrker har krysset grensen til Gaza, melder den israelske hæren.

– Luft- og bakkestyrker fra IDF angriper nå på Gazastripen, skriver IDF på Twitter.

Hærens talsmann Jonathan Conricus bekrefter overfor AFP at israelske soldater har gått inn på Gazastripen.

Kort tid før midnatt norsk tid skrev Times of Israel at IDF har satt i gang et større bombeangrep på den nordlige delen av Gazastripen, med fly, helikoptre og droner, samt stridsvogner og artilleriskyts. Det dreier seg imidlertid ikke om en bakkeinvasjon ennå, men ser ut til å være den mest omfattende aksjonen Israel har satt i gang på Gazastripen til nå etter at rakettangrepene mot Israel startet mandag.

Nyhetsbyrået AP melder også om det som ser ut til å være det største israelske angrepet til nå. Røde flammer lyste opp himmelen mens folk våknet av lyden av eksplosjoner i utkanten av Gaza by. Angrepene var så kraftige at folk inne i byen, flere kilometer unna, skrek av frykt, skriver nyhetsbyrået. <8ntb9

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.