Kan Egon Olsens allé, som leder opp til inngangen til det gamle Botsfengselet på Grønland i Oslo, bli veien til NRK i framtiden? Bydelens politikere ønsker seg i alle fall at NRK skal innta den gamle fengselstomta hvis fengselet flyttes. Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix

Bydelspolitikere i Oslo vil at NRK skal innta tomta der Oslo fengsel ligger i dag når rikskringkasteren skal flytte fra Marienlyst.

Et samlet bydelsutvalg fra Rødt til Frp går sammen om å invitere NRK til å overta det gamle fengselet i Oslo når virksomheten skal flyttes ut fra dagens lokaler på Marienlyst, skriver Dagsavisen.

Samtidig med at NRK er på jakt etter et nytt sted for sin drift, vurderer Justisdepartementet om Oslo fengsel, som ligger i Oslo sentrum, skal flyttes fra sine lokaler. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har tidligere uttalt til Kampanje at fengselet er et spennende alternativ.

– Vårt inntrykk er at NRK har veldig lyst til å flytte til Grønland. Det er et spennende, sentralt område, og det gir NRK en mulighet til å være en kul byutviklingsaktør, sier leder Teodor Bruu av bydelsutvalget i bydel Gamle Oslo til Dagsavisen.

Alternativet om å flytte til fengselstomta er på blokka til flere andre i NRK.

– Vi har ikke tatt stilling til Klosterenga, og jeg aner ikke om det blir dit vi drar. Men vi setter pris på alle som ønsker oss som nabo, sier prosjektleder Jon Espen Lohne i NRK.

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.