Både Høyres byrådslederkandidat i Oslo, Eirik Lae Solberg, og dagens byrådsleder fra Arbeiderpartiet, Raymond Johansen, støtter forslaget som ble vedtatt i bydelsutvalget i Gamle Oslo i mai.

Imidlertid så stemte representanter fra Høyre, sammen med Venstre og Fremskrittspartiets representanter, imot en lysmarkering etter mønster fra London på Grønland og Tøyen, skriver Vårt Land.

– Jeg har ingenting imot ramadan, men jeg tenker at det ikke er det offentliges oppgave å støtte opp under det religiøse. Dersom nabolaget ønsker å markere det, kan bydelen og kommunen godt godkjenne og legge til rette for det. Men med tanke på finansiering, mener jeg det ikke er bydelens oppgave, sier Tjeran Tham Vinje, som representerer Høyre i Gamle Oslo bydel.

Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg er uenig.

– Jeg mener at dette er en sak for byen som helhet, og at Oslo kommune sentralt derfor bør bidra til en ramadan-gate. Det er ikke en selvfølge at det skal gå av et bydelsbudsjett, men heller naturlig at kommunen bidrar til det sentralt, og samarbeider med næringslivet, sier han.

Arbeiderparti representant Mats Kvaløy-Bjørbekk, som var den som fremmet forslaget, tror ikke lenger på Høyre, tross forsikringer fra Solberg.

– Jeg synes det er synd at Høyre stemmer imot det de utad sier de er for. Det gjør i alle fall at det oppstår tvil om hva Høyre egentlig mener. Var det i det hele tatt noe annet enn et uforpliktende valgkamputspill, spør Kvaløy-Bjørbekk.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.