Onsdag slapp justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) nyheten om at Oslo fengsel skal deles på tre steder, og at det fortsatt blir fengsel på Grønland, der det ligger i dag.

Det setter sinnene i kok hos dem som ønsket fengselsmurene bort fra sentrum.

MDGs bystyrepolitiker Tom-Kristian Berger reagerer kraftig på avgjørelsen.

– Jeg er rasende over denne avgjørelsen. Dette er et spark i magen på alle som bor i Gamle Oslo og som hadde gledet seg til å åpne opp området med mer grøntområder og åpne møteplasser, sier Berger til Nettavisen.

Han er ikke nådig i sin kritikk av den rødgrønne regjeringen.

– Jeg er oppgitt over regjeringens ufattelige vingling i saken. Regjeringens rot skaper usikkerhet for både ansatte og ikke minst innsatte som soner under uverdige forhold, sier Berger, og legger til:

– Det er nesten så man lurer på om regjeringen faktisk gjør sitt aller ytterste for å ødelegge Oslo. Denne saken føyer seg inn i en rekke saker hvor regjeringen motarbeider befolkningen i byen vår.

Politi og domstoler hemmeligholder alvorlig kriminalitet. Det truer tilliten i samfunnet

Venstres gruppeleder i Oslo bystyre, Hallstein Bjercke, er heller ikke nådig i sin kritikk.

– Arbeiderpartiet svikter Oslo nok en gang når store deler av Oslo fengsel nå flyttes ut av Oslo. Jeg mistenker at dette har vært Senterpartiets og Enger Mehls skjulte plan hele tiden, sier han.

Oslo fengsel er et av landets største fengsler med 243 innsatte. Fengslet har ligget på Grønland siden 1851.

Regjeringens plan er nå å rive deler av dagens fengsel og å deretter bygge nytt. Nye bygg er også planlagt på Ilseng og Ullersmo.

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli Mesteren og Margarita.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!


Kjøp julegavene fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.