Som følge av den økende koronasmitten forlenger Justisdepartementet flere kriseordninger i domstolene og fengslene kun noen dager etter at de løp ut.

Blant annet gis domstolene anledning til å gjennomføre digitale rettsmøter fram til 1. juli.

– I lys av utviklingen i smittesituasjonen mener vi det er riktig å videreføre tiltak som legger til rette for at saker som står for domstolene, blir behandlet uten fare for store utsettelser og avbrudd som følge av smittesituasjonen, skriver justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) til NTB.

Hun håper at tiltaket kan gi domstolene større forutsigbarhet gjennom vinteren.

Den økende smitten gjør også at tiltak i fengslene videreføres for å kunne iverksettes dersom det oppstår smitteutbrudd. Blant annet innsnevres hjemmelen for å nekte besøk i fengsel. Innsatte som har spesielle behov, vil få mulighet til å holde kontakt med familie via digitale løsninger.

– Med blant annet utbredt vaksinering og erfaring med bruk av nettbrett for innsatte er vi bedre rustet i dag enn da koronapandemien kom til landet. Vi bør gjøre tiltakene så lite belastende som mulig, sier Mehl.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.