Hovedtiltalte i Lime-saken, Sajjad Hussain og forsvarer Morten Kjensli på plass før ankebehandlingen av Lime-saken i Borgarting lagmannsrett. Tiltalen omfatter blant annet menneskehandel, organisert kriminalitet og flere brudd på arbeidsmiljøloven, utlendingsloven og ligningsloven. Lagmannsretten skal ta stilling til den delen som handler om menneskehandel og lånebedrageri. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Borgarting lagmannsrett avviste mandag kravene om utsettelse av rettsaken mot de tiltalte i Lime-saken. Avgjørelsen var ikke enstemmig, skriver VG.

Søndag kveld krevde advokat Patrick Lundevall-Unger midlertidig utsettelse av Lime-saken, basert på VGs avsløringer om at Advokatfirmaet Rogstad representerer fire av klientene i den svært omfattende og kostbare rettssaken.

Mandag morgen satt dommer Irene Sogn retten i Lime-saken, som er inne i sin sjette måned.

Øverst på agendaen sto spørsmålet om saken må stoppes midlertidig.

Hovedtiltalte Sajjad Hussain møtte ikke i retten mandag.

En av hans forsvarere, Arve Ringsbye, viste til en konsultasjonsbekreftelse fra en lege, og ba om at saken ble utsatt til tirsdag.

De syv dommerne sa nei til en utsettelse, under dissens.

Statsadvokat Geir Evanger på plass før ankebehandlingen av Lime-saken i Borgarting lagmannsrett. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Ifølge VG var både aktor, statsadvokat Geir Evanger og forsvarer Øystein Storrvik, som representerer en annen klient, imot en utsettelse.

– Påstander om sykdom har blitt systematisk brukt som obstruksjon i tingrettsbehandlingen, sa Storrvik.

Han mente det samme skjedde mandag.

Evanger mente brevet fra legen ikke var tilstrekkelig dokumentasjon. (VG)

 

Les også: Lime-saken: En studie i rettsstatens svakheter

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.