Mitt Romney er rik, goodlooking, men vet at han er det og dermed er det ikke like tiltalende. Foto: Brian McDermid/Reuters/Scanpix

Senator Mitt Romney sa at hans samvittighet og eden overfor Gud ikke tillot ham å frikjenne Trump. Han kommer derfor til å stemme for å felle Trump, trolig som den eneste Republikaneren.

Romney sa noe overraskende at det kan godt hende at Biden senior og junior har utnyttet visepresidentens posisjon til å skaffe seg fordeler. Dette er upassende, men gir ikke grunnlag for presidenten til å be et annet land om etterforskning, sa Romney.

Det er faktisk flere lover som sier at en slik utnyttelse av visepresidentens stilling er ulovlig. Det er videre ulovlig å true et annet land til å sparke riksadvokaten fordi han er i ferd med å etterforske selskapet sønnen tjener 83000 dollar i måneden på.

Romney fremstilte saken slik Demokratene ser den.

Han sa det var kriminelt å nekte ukrainerne våpen i deres krig med russerne. Det var faktisk Obama som nektet ukrainerne våpen. Trump ga den panserbrytende raketter. Hjelpen det snakkes mye om, ble frosset uten at ukrainerne var klar over det. Det kan derfor per definisjon ikke være utpressing.

Demokratenes sak bygger på en hypotese, på noe som kunne ha vært.

Men Romney har flere horn i siden til Trump. Han var aktuell kandidat som utenriksminister, da Trump dannet regjering.

Han klarte ikke bli president i 2012, fordi han i en lukket forsamling sa at halvparten av amerikanerne lever på en eller annen form for offentlig trygd.

Selv har Romney levd av såkalt assetstripping, dvs kjøp av selskaper for å slakte dem.

Det skurrer derfor for en del når han påberoper seg samvittighet og Gud.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂