Nytt

En over tjue år gammel tradisjon i Frognerparken i Oslo er over. Bilutstillling i parken harmonerer ikke med byrådets «grønne profil», mener bymiljøetaten.

4. juli er USAs uavhengighetsdag. I Oslo har den i mange år vært feiret ved at amerikanere og USA-venner samler seg i Frognerparken. Her samles man rundt grillen, det holdes taler, og man synger den amerikanske nasjonalsangen.

I over 20 år har foreningen Amcar Norge i anledning dagen stilt med gamle veteranbiler. Over 100 biler har vært samlet de senere årene, til glede for et bilinteressert publikum.

Men nå er det altså slutt.

Foreningen AMCAR mottok fredag beskjed fra Bymiljøetaten i Oslo at den tradisjonsrike bilutstillingen ikke vil bli tillatt i år. Begrunnelsen fra Bymiljøetaten i Oslo skal være at biler i parken ikke harmonerer med byrådets «grønne profil» og at det vil være feil signal å tillate dette.

AMCAR stusser over denne argumentasjonen og håper det er snakk om en misforståelse fra en overivrig saksbehandler i Bymiljøetaten. Slik AMCAR ser det, er det fullstendig feilslått symbolpolitikk å forsøke å ramme et tradisjonsrikt kulturarrangement som har vært til stor glede for deltagere og Oslos befolkning i over 20 år:

«Ifølge vår tilsluttede klubb og medarrangør Raceworz Norway er det aldri registrert skader på verken trær eller gress som følge av utstillingen. De sliter faktisk med å huske en eneste negativ tilbakemelding fra publikum i de mer enn 10 årene klubben har vært medarrangør. Tvert imot er det en overflod av komplimenter og gode tilbakemeldinger som klubben har fått.»

Den tradisjonelle bilutstillingen i Frognerparken samler mange mennesker og er et viktig kulturmarkering som favner et bredt publikum, ifølge AMCAR, som vil følge opp saken overfor Oslo kommune.

 

Kjøp Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.