Preben Dimmen. Foto: Facebook.

Preben Dimmen, som representerer Høyre i kommunestyret i Ålesund, melder seg ut av partiet etter håndteringen av saken med IS-kvinnen, opplyser HRS. Høyre mister dermed sitt kanskje største konservative politiske talent.

I dag meddelte Dimmen HRS at han forlater partiet, en sorti som vil gi gjenklang helt inn i regjeringskorridorene.

– Håndteringen av IS-kvinnen med et antatt sykt barn, ble for meg et sterkt symbol på Høyres dreining bort fra den konservative profilen. Det gamle konservative partiet har forsvunnet og blitt overtatt av radikale krefter som i liten grad er opptatt av det nasjonale, sier Dimmen til Rights.no.

IS-kvinnens retur til Norge føyer seg inn i et mønster av saker som har tæret på Dimmens lojalitet til Høyre:

Uten at offentligheten kjente til det, raslet sablene i Høyres Hovedorganisasjon under valgkampen i fjor. Dimmen hadde postet et innlegg på Facebook som moderorganisasjonen ville at den lokale politikeren skulle slette. Innlegget handlet om håndhilsenekten i Al Nor-moskeen overfor Kronprins Haakon.

Nylig ble Dimmen også kalt inn på teppet av Ålesund Høyre etter at han kritiserte statsminister Erna Solbergs nyttårstale i kraftige ordelag på Facebook, en tekst som også ble offentliggjort på Document, der Erna minnet Dimmen om en «globalistisk SV-er».

Overfor HRS kritiserer han også tilslutningen til FNs migrasjonsavtale, uthulingen av norsk suverenitet og det han kaller «et grenseløst naivt kultursyn» i møte med islam.

Dimmen sier også til HRS at overgang til Frp kan bli aktuelt.

 

Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂