Nytt

Preben Dimmen. Foto: Facebook.

Ledelsen i Ålesund Høyre reagerer kraftig på kritikken av statsminister Erna Solbergs nyttårstale som partiets bystyrerepresentant Preben Dimmen offentliggjorde på Facebook den 2. januar.

Til Sunnmørsposten varsler Ålesund Høyres leder Runar Paulsen at Dimmen vil bli kalt inn til et møte med ham selv og gruppeleder Dag Olav Tennfjord.

Etter Paulsens oppfatning bryter Dimmens kritikk, som også ble offentliggjort på Document, med partiprogrammet, skriver avisen:

– Som innvalgt representant for Ålesund Høyre i bystyret så følger det av reglementet at der det er veiledning i partiprogrammet for hva en skal mene, så er representantene bundet til det.

På avisens spørsmål om hvorvidt Dimmen risikerer eksklusjon fra Høyre, svarer Paulsen at det er partiet sentralt som avgjør slike ting.

Hovedpersonen forholder seg avslappet til det hele:

– Om det er slik at Tennfjord vil kalle meg inn på teppet så får han gjøre det. Om han ikke stiller seg bak meg er noe jeg stiller meg likegyldig til, sier Dimmen.

Dimmen sier at han tilhører den nasjonalkonservative fløyen i Høyre, og legger til at han tror det er rom for diskusjon i partiet. Han frykter ikke eksklusjon:

– Det er jeg ikke redd for. Jeg tror det er takhøyde for meningsutveksling i Høyre. Jeg mener partiet bommer på klimapolitikken og innvandringspolitikken. Det er det jeg gir uttrykk for.

I sin kritikk av statsministerens nyttårstale nevner Dimmen spesielt at hun brukte over halvparten av den på klimaendringer, som etter hans oppfatning feilaktig fremstilles som noe apokalyptisk. Dimmen advarer derimot mot konsekvensene av radikal klimapolitikk: Mellom 40 og 45 prosent av verdiskapningen i Norge skyldes petroleumsnæringen og relaterte virksomheter, fremholdt han.

Preben Dimmen er en av flere i Høyre som fra tid til annen flagger slike og beslektede synspunkter. Spørsmålet som reises, er om disse kan tyde på at en dypere politisk splittelse er i emning i partiet, samt hvordan ledelsen i så fall vil håndtere den.
 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!