Document er «opptatt» som Gaselle-bedrift. Det kom som en overraskelse. Vi er vant til å se kåringene i DN, men nå var det altså Document som fikk æren.

Vi er ikke alene. Det er 3.484 gazeller. Men uansett er det en fjær i hatten. Ikke minst til vår økonomi-ansvarlige Hanne Tolg, som ikke bruker en krone før den er kommet inn.

Dette har hele tiden gjort at vi har gått i pluss.

For å bli gaselle-bedrift må man ha en mill. i omsetning første år, minst ha doblet omsetningen over fire år. Ha positivt samlet driftsresultat. Ha levert godkjente regnskaper, unngått negativ vekst og være et aksjeselskap.

Det er faktisk bare 1 prosent av landets aksjeselskap som oppfyller kravene.

Vi vipper fem mill. i omsetning inneværende år. Og har fått to nye ansatte. Når oppgavene og lesernes forventninger stiger, har man ikke noe valg: Man må følge opp.

Red. vil gjerne kommunisere dette til leserne, for de er selvsagt involvert. Leserne må vite at det til syvende og sist er opp til dem om Document skal bli en mediebedrift som ikke er avhengig av en eller noen få personer, men som blir etablert nok til at den kan rekruttere og gå videre.

Det er denne prosessen vi er inne i nå og det er viktig å kommunisere det til leserne.

Gaselle-noteringen er en påminnelse om at vi har bygget et solid fundament økonomisk.

Min situasjonsfornemmelse er at det er rom og behov for et seriøst medie i Norge som korrigerer den propagandaen som mer og mer fyller de etablerte mediene.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.