Statsminister Erna Solberg (H) under tirsdagens halvårlige pressekonferanse. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Dagsavisen er gammeldags når den skriver at næringsministeren er mer opptatt av å få barn enn å markere seg politisk, mener statsminister Erna Solberg (H).

I Dagsavisens «karakterbok» for regjeringen tirsdag får næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) terningkast 1 for sin innsats det siste halvåret.

– Jobber mer med å få barn nummer tre enn med å markere seg politisk, skriver avisens kommentatorer i vurderingen av Isaksen.

På sin oppsummerende pressekonferanse tirsdag ble Solberg bedt om å si hva hun synes om vurderingen, og om man kunne skrevet det samme om en kvinne.

– Jeg synes det var litt gammeldags. Å vurdere menns innsats for familien… liksom som om det bare er de fem til ti-femten minuttene, litt avhengig av hvor aktiviteten er… at det er det som er fars bidrag til å få barn, sa Solberg.

– Det får stå for Dagsavisens regning. De forsøker å si at dette også var humoristisk ment, sa hun, og la til at hun mener karakteren 1 til Isaksen og en rekke andre statsråder er «dønn ufortjent».