Profilerte Høyre-folk markerer uenighet med ledelsen i dens håndtering av Muhammed-saken. Leder av Oslo Høyre, Michael Tetzschner, er først og fremst uenig med Gahr Støre og regjeringen. Men kritikken rammer også Erna Solberg, som har stilt seg bak regjeringens håndtering.

– Regjeringen har vært for feige. De har ikke stått opp for ytringsfriheten, men i stedet dyttet redaktøren i en bitte liten avis foran seg, sier leder i Unge Høyre Torbjørn Røe Isaksen.

Erna Solberg gjentok i NRKs politisk kvarter at hun var uenig med Carl I. Hagen. Hun sa det var uetisk og galt å angripe norske muslimer etter at de hadde stilt seg bak norske verdier.

Solberg så ikke de motsetningene mellom ytringsfrihet og krav om respekt som Hagen snakket om. Hun var mer opptatt av at han var negativ uten grunn og satte integreringsarbeidet tilbake.

Så enkelt er det ikke, vil nok Tetzschner, Andre Dahl, Marvin Wiseth, Erling Lae og Torbjørn Røe Isaksen si. Alle står frem som kritikere av avtalen mellom Selbekk og Islamsk Råd.

Solberg markere uenighet med Hagen på en måte som utelukker regjeringssamarbeid. Hun kritiserte også Hagen for å sitere Kåre Willoch på at Norge vil ha muslimsk flertall om 50 år. Dette er skremselspropaganda, mente Solberg.

Muhammed-håndteringen skaper Høyre-opprør

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.