Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) holdt tale under arrangementet Industri Futurum 2020 på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo 22. januar 2020. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Torbjørn Røe Isaksen vurderer å stille som lederkandidat når Erna Solberg en dag går av. Samtidig sier han at han gjerne skulle ha fortsatt som næringsminister.

– Jeg må bestemme meg for om jeg har det i meg til å satse for fullt og helt i fire nye år, fra 2021. Og det blir også et valg om jeg da er klar for større oppgaver, sier Torbjørn Røe Isaksen (H) i et intervju med Telemarksavisa.

Han sier til lokalavisen at han nå tenker på hva han skal gjøre videre. I det ligger både tanken på å gå ut av rikspolitikken, og muligheten for å bli leder i Høyre når Erna Solberg en dag går av.

– Erna sitter så lenge hun vil. Og selv om vi ikke skulle få flertall ved valget i 2021, så kan hun fortsette som partileder. Hun er mer populær enn partiet. Men jeg tenker over det å kunne bekle vervet når jeg nå er i tenkeboksen, sier Isaksen.

For drøye to uker siden fikk Isaksen ny jobb, da han gikk fra å være næringsminister til å bli arbeids- og sosialminister. Han sier til Telemarksavisa at han gjerne ville fortsette som næringsminister.

– Det var jo ikke sånn at jeg ringte Erna Solberg og ba om å få bytte departement. Men Næringsdepartementet ble forhandlet bort da regjeringen skulle gjøre endringer etter at Fremskrittspartiet gikk ut. Jeg skulle gjerne fortsatt i <næringsdepartementet. Men det er også alltid spennende å starte på et nytt felt, sier Isaksen.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂