Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier at Høyre garanterer at innvandringspolitikken ikke vil bli mer liberal etter at Frp gikk ut av regjering. Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Torbjørn Røe Isaksen (H) fastslår på vegne av ledelsen i Høyre at regjeringen vil føre en minst like restriktiv innvandringspolitikk som før.

– Budskapet mitt er: Høyre må være, og vil være, garantisten for en fortsatt restriktiv innvandringspolitikk. Det betyr også at når vi sier at også denne regjeringskonstellasjonen skal følge opp Granavolden, så gjelder det også selvfølgelig på innvandrings-området, sier arbeids- og sosialminister Røe Isaksen til VG.

Han svarer benektende på spørsmål om Erna har sendt ham i krigen for å stoppe en mulig velgerflukt fra Høyre til Frp på grunn av innvandringspolitikken:

– Nei. De som kjenner Høyre og ikke minst statsministeren, vet at kontroll over grensene har vært en viktig sak for oss lenge.

I praksis vil politikken bli enda strammere etter at Frp forlot regjeringen, sier Røe Isaksen, og viser til at flere punkter fra Granavolden gjenstår å gjennomføre.

– Det gjelder regelverk og praksis for å forhindre proformaekteskap, flerkoneri og gjentagende familiegjenforening. Der har det ikke vært noen ytterligere innstramminger etter at Granavolden ble lagt frem. Det kommer nå, fordi Granavolden skal følges opp. Det er regjeringsgrunnlaget, også nå, påpeker Isaksen.

Det er nyutnevnt justisminister Monica Mæland som har hovedansvaret for innvandringspolitikken i regjeringen. Isaksen leder Høyres innvandringspolitiske utvalg, og sitter i partiets ledelse som medlem av det mektige Arbeidsutvalget.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!