Nytt

Arbeiderpartiets hovedkvarter ved folketeaterbygningen i Oslo. Foto: Kjetil Ree / Wikimedia Commons (utsnitt).

Styret i Oslo Arbeiderparti ønsker en lovendring for ureturnerbare flyktninger som vil gi dem mulighet til å ta på seg betalt arbeid.

Overfor Vårt Land bekrefter leder Frode Jacobsen i Oslo Ap at forslaget til lovendring ble bestemt på et møte tirsdag.

– Vi har vedtatt å be stortingsgruppa vår om å fremme et forslag om en lovendring som går ut på at ureturnerbare flyktninger skal få midlertidig arbeidstillatelse så lenge de ikke kan returneres til sitt hjemland, sier han til avisa.

Tidligere har Venstre-politiker Abid Raja, og tre av fire ungdomsparti tilknyttet regjeringen, Unge Høyre, KrFU og Unge Venstre, sagt at de mener at ureturnerbare asylsøkere bør få mulighet til å arbeide mens de venter på å få avklart sin situasjon.

Det er imidlertid ikke enighet om forslaget innad i Arbeiderpartiet. Blant annet uttalte Aps stortingsrepresentant Masud Gharahkhani i høst at et slikt regelverk vil oppfordre asylsøkere til å bli værende i Norge etter at de har fått avslag og skal reise hjem.

(©NTB)

 
 

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!