TV-pastor Jan Hanevold fra Visjon Norge lytter til debatten «Religion, politikk, frivillighet» som arrangeres av KNIF på Gardermoen utenfor Oslo den 26. april 2017. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix


 

Pastor Jan Hanvold i Visjon Norge tuller med klimakrisen og sier folk kan fly og spise biff så mye de vil. Det samme sa Sylvi Listhaug. – Slapp av, snart kommer Jesus, skrev Hanvold.

– Bibelen sier at snart kommer Jesus, og oppretter sitt 1000-årige fredsrike. Så det er de gode nyhetene, verden går ikke under, skriver Hanvold på sin facebookside, ifølge NRK.

– Så ikke vær bekymret for klima, fortsett å spis din biff med god samvittighet. Fly som aldri før, få ikke flyskam. Og kjør bil som alltid, husk det står alltid et tog. Så skal du komme fram, bruk bilen. Og fryd deg over livet, skriver TV-pastoren videre. (NTB)

Her må Hanvold ha brutt flere regler for biskop Atle Sommerfeldt. Hvis du tuller med klima og nevner Jesus samtidig, utløser du en en dobbel vrede. Sommerfeldt liker ikke måten Hanvold tilnærmer seg Jesus på. Men den største forsyndelsen er å tulle med klima.

Pastoren bidrar til at klimakrisen blir verre for millioner, mener biskop Atle Sommerfeldt i Borg bispedømme, som kaller Hanvold en «falsk profet».

– Det er bare tullball det Hanvold skriver. Oppdraget vi har fått fra Gud er å forvalte det skaperverket vi er gitt på best mulig måte, sånn at vi overlater det i bedre stand enn det vi fikk det, sier Sommerfeldt. (NTB)

Sommerfeldt er en meget rød biskop, og slutter opp om den store vekkelsen som går over hele den vestlige verden.

Hanvold må gi ham et spark:

Hanvold sier til NRK at han aldri har omtalt seg selv profet, og han sier at han kun reflekterer over «hysteriet» og ber folk komme til sunn fornuft.

Der er nok den egentlige grunnen til Sommerfeldts irritasjon: Hanvold pirker borti hysteriet.

 

Forhåndsbestill Kjell Skartveits bok her til spesialpris!