Nytt

Redaktør Vebjørn Selbekk

Fritt Ord har gitt avisa Dagen støtte til å kartlegge aktive kristnes holdninger. Et av spørsmålene er om det er greit at en muslim blir statsminister i Norge.

Analyseselskapet Nordic Navigation har fått oppdraget med å gjennomføre undersøkelsen og har kontakt med 300–400 menigheter på ulike nivåer. skriver Dagen selv.

Direktør Knut Olav Åmås i Fritt Ord opplyser at de aldri var i tvil om hvorvidt de ville gi økonomisk støtte til prosjektet, og han opplever kristen tro og praksis som et underbelyst fenomen i norsk offentlighet.

– Selv dekningen av Den norske kirke i mainstream-medier er marginal. Aktive kristne er jo noen hundre tusen mennesker som politisk og ideologisk utgjør en kraft i Norge, uavhengig av hvilket parti man søker til. Jeg har lenge ment at det norske samfunn ikke er så sekularisert som det kan se ut til i vanlige medier. De kristne eksisterer, men de synes ikke for en bred offentlighet, sier Åmås.

Undersøkelsen inneholder 65 spørsmål, samt mange påstander som respondentene skal ta stilling til.