Tavle

Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / Scanpix.

Har du noen gang lurt på om klimaaktivister har en skrue løs?

Etter «Fridays for Future»-demonstrasjonen i Berlin den 20. september kan du i så fall slutte å lure.

Foran Brandenburger Tor satte tilhengere av denne fanatiske sekten – som har tilhengere i alle land hvor rikdommen har svekket intelligensen – opp en galge, der tre aktivister står med løkken om halsen på isblokker som det underforstås at den økonomiske verdensordenen får til å smelte.

Hva er grunnen til at fanatismen alltid får så spektakulære utslag i Tyskland? Er det naturromantikken som lammer den kritiske sansen deres igjen?

Det hele foregår mens barn ser på. Hele spetakkelet er jo igangsatt med barn i hovedrollene. Risikoen er at også ditt barn blir en fanatiker, som vil tenke at alle midler, også vold og skadeverk, må være tillatt for å stanse den utviklingen de ser for seg i endetidsfantasiene de blir pådyttet.

Klimaaktivismen burde være et tema for psykologien, ikke for politikken. Men når det kvasireligiøse vanviddet er blitt en massepsykose, finner man seg i en adferd som ikke ville ha blitt tolerert fra andre sekter.

Det behøves solid ballast hjemmefra for ikke å bli ødelagt av tidsåndens vanvidd, og skolen er ikke nødvendigvis en alliert i oppdragelsen.

 

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!