Nytt

Saida Begum var Høyres ordførerkandidat i Oslo. Nå er hun kvalm over Sylvi Listhaug. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Oslo Høyres ordførerkandidat Saida Begum (32) sier Sylvi Listhaug er uanstendig, og at hun blir «fysisk uvel» – kvalm – av hennes politiske retorikk.

Hun hevder at Listhaug ødela valgkampen for Høyre.

Høyre ble største parti i Oslo, men både Høyre og samarbeidspartner Fremskrittspartiet gjorde det forholdsvis dårlig med henholdsvis 25,4 og 5,3 prosent.

Dermed brast ordførerdrømmen for Begum, men hun avviser overfor Nettavisen at hun er bitter.

Nå leter hun etter noen å legge skylden på. Hun fant Frp.

Hun tror ikke tapet har så mye med bompengestrid å gjøre, men at det hun kaller et «verdikrasj» gjorde utslaget:

– Når jeg har møtt folk i Oslo, så har jeg fått klare tilbakemeldinger på at folk synes at noen av politikerne i Frp nasjonalt, har et uanstendig språk og bildebruk. Spesielt når Sylvi Listhaug for eksempel la ut et bilde av båtimigrantene rett i etterkant av angrepet på moskeen i Bærum. Det er så usmakelig, jeg blir jo fysisk uvel av sånn type politisk retorikk, og jeg skjønner at folk reagerer på det.

Skjermdump fra Sylvi Listhaugs facebookside.

Begum legger til:

– Samtidig hadde jeg håpet på at nasjonale solospillere i Frp ikke skulle ødelegge for de borgerlige partiene i Oslo. Jeg tror det er er den type ting som har påvirket deres oppslutning. Folk i Oslo er rause og inkluderende, og det kolliderer verdimessig med noen av de utspillene som kom på tampen av valgkampen.

Saida Begum mener Høyre må vurdere å samarbeide med andre partier for å oppnå makt i hovedstaden, og peker på MDG:

– Hvis man ser på programmet til MDG så ser man at vi har ganske mange ting til felles på andre områder også, som på skole der de også vil ha fritt skolevalg. De er slik jeg oppfatter det, ikke like rigide på å låse private ute fra velferdssektoren som det både Rødt, SV og Arbeiderpartiet har blitt, sier hun.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her. Nå satt ned fra 395 til 250 kroner!