Tavle

Tidsrommet er 19.–26. oktober, direkteflyvning med Norwegian, lørdag til lørdag.

Israel er ved siden av USA det landet vi føler oss tettest – historisk, politisk, religiøst. Det er et skjebnefellesskap mellom Vesten og Israel som både peker bakover og fremover. Målet er å få en bedre forståelse av hva det vil si å være en gjenopprettet jødisk stat i et Midtøsten herjet av borgerkriger og islamisme.

Perspektivet på Europa blir også et annet. Vi må huske at det ikke bare er vi som ser Israel, israelerne ser også oss, og de er svært bekymret for Europa. Turen gir en anledning til å bli kjent. Vi får så mange hyggelige tilbakemeldinger fra leserne og ser slike turer også som en del av byggingen av Document.

19.–23. oktober

Vi flyr med Norwegian direkte fra Oslo til Tel Aviv. De 4 første nettene overnatter vi på et godt 4-stjerners hotell sentralt i Jerusalem, med gangavstand til flere av byens severdigheter. Her vil vi besøke Western Wall Tunnels og observere den kontrastrike forskjellen mellom de jødiske, kristne og muslimske bydelene. Det politiske landskap blir konkretisert gjennom besøk i Knesset og Begin-senteret. Yad Vashem Holocaust Monument og Via Dolorosa i gamlebyen er kilder til refleksjon.Et foredrag hos Palestinian Media Watch står også på programmet og dette vil nok være en aha-opplevelse for mange. Vi planlegger å  tilby en frivillig utflukt til Dødehavet, verdens laveste punkt, der det blir anledning til å ta et bad. Et luftig svev med kabelbane fører så opp på Massada der du kan se restene av festningsbyen fra Herodes’ tid. 

Fra Golan-høyden med utsikt over Syria, får man et et inntrykk av landsbygda og ørkenlandskapet i Israel. Her går turen innom en vingård som satser på bl.a. gårdsturisme som levebrød. I Haifa blir vi nærmere kjent med folkeslaget druserne og deres forhold til Israel. 

23.–26. oktober

Vi forflytter oss så til Tel Aviv der vi bor i umiddelbar nærhet til Middelhavet de 3 siste nettene, også her på et komfortabelt 4-stjerners hotell. Byen Tel Aviv har de siste årene gjennomgått en transformasjon og kommet på verdenskartet som kulinarisk smeltedigel med hypermoderne arkitektur side om side med smug fra middelalderen. Det var her den israelske stat ble stiftet i 1948 og vi besøker Independance Hall, bygningen der det hele startet. 

Dagsturen fra Tel Aviv til området rundt Gaza-stripen viser hvor kort avstand det er mellom stedene og forklarer hvorfor Israel vektlegger et effektivt forsvar. Ved et av landets moderne sentre for vannressurser, får vi et innblikk i israelernes know-how på dette feltet og deres evne til å resirkulere alt av tilgjengelige vannforsyninger. Vi avslutter vår reise gjennom det kulturelle og politiske landskap i Israel med besøk hos en privat familie, der det blir rom for diskusjon med vertskapet. Vi reiser hjem til Norge igjen, med et noe mer nyansert inntrykk av staten Israel og hvordan dagliglivet her utarter seg i 2019.

Turpris kr 24.490,- per person

Inkludert er følgende :

Fly Oslo – Tel Aviv t/r med Norwegian

Flyavgifter 

1 stk innsjekket bagasje på flyet

7 netter i delt dobbeltrom på 4* hoteller

7 frokoster

2 lunsjer

3 middager (3-retters)

Inngangspenger og transport i følge program

Lokalguide på utflukter

Reiseleder Mette Johanne Follestad

Tillegg : 

Tips (anbefalt beløp er ca 10 USD per dag)

Enkeltrom kr 9 200,-

Drikke til måltidene, samt ytterligere måltider

Utflukt til Massada og Dødehavet inkl. guide, transport, tilgang til strand og taubane kr 1100,- per person

Utgifter til eventuelt ytterligere program (transport og inngangsbilletter)

Flytider :

19. oktober

Oslo – Tel Aviv med Norwegian 13.20 – 19.20

26. oktober

Tel Aviv – Oslo med Norwegian 20.25 – 00.50 

Hoteller :

Hotel Herbert Samuel 4-stjerners, Jerusalem

Orchid Hotel 4-stjerners, Tel Aviv

For spørsmål ta kontakt med Mette Johanne på telefon 915 25 297.

Vi tar forbehold om trykkfeil, endringer i program, valutaendringer samt nok deltakere til at turen kan gjennomføres.

 KLIKK HER FOR PÅMELDING.