22/7

En delegasjon på syv AUF’ere har nylig vært på Vestbredden og møtt representanter for Fatah og selvstyret. Guide har vært Odd Karsten Tveit. AUF sier samarbeidet med Fatahs ungdomsbevegelse er tettere.

AUF ser ikke ut til å se noen sammenheng mellom den tette tilknytning til Fatah/PA og Utøya-terroren. AUF avviser problemstillingen. Men da stiller AUF seg laglig til for hogg, for det er ikke vanskelig å finne bevis på at Fatah/PA har en skyggeside. Selvstyremyndighetene undertrykker kritikk og opposisjon med harde midler, både sekulære kritikere og islamister. Samtidig driver PA-styret en hatsk propaganda mot Israel, og dette er en medvirkende årsak til Israels skepsis mot palestinske forsikringer om fredsvilje. Propagandaen gjelder jødisk nærvær i Israel, og går så langt som til å benekte jødenes årtusengamle historie i Jerusalem.

Journalisten Khaled Abu Toameh har i dusinvis artikler dokumentert dette dobbeltspillet, som norske medier og politikere likevel ignorerer.

Denne benektelsen av palestinernes skyggeside går helt tilbake til palestinernes terrorkampanje. Man tok imot flykaprer Souhaila Andrawes uten å legge vekt på hva hun hadde gjort som terrorist for å befri Baader-Meinhof i oktober 1977. Det går en rød linje videre til at selvstyret har betalt familiene til selvmordsbombere, og norske myndigheter har latt som ingenting. At legene Erik Fosse og Mads Gilbert har fått kongens fortjenestemedalje er uttrykk for godkjenning av denne politikken, som dermed også får en skyggeside.

Fatahs ungdomsbevegelse var til stede på Utøya. Det fikk tidligere AUF’er Ivar Fjeld til å lage en pamflett om AUFs tette bindinger til bevegelser som sanksjonerer terror mot Israel. Fjeld lurte på om dette ikke var moralsk betent etter 22/7. For dette ble han hengt ut av journalister, deriblant journalisten fra avisen Dagen, og Vebjørn Selbekk brukte uttrykket «paranoid». Han beklaget uttrykket, men ikke kritikken.

AUF og venstresiden tror kritikken handler om forsvar for Israel. Den gjør ikke det. Den handler om at man må erkjenne palestinernes mørke side. Utøya forplikter. AUF ser ikke ut til å ha tatt budskapet.

 

Conrad Myrland skriver på miff.no:

aufs-reisegruppe-890x524

 

Syv ledere og ansatte i AUF har nylig vært på studietur til Israel og de PA-kontrollerte områdene på Vestbredden. Delegasjonen besto av nestleder Åsmund Aukrust, generalsekretær Marianne Wilhelmsen, sentralstyremedlem Ida Ødegaard, nestleder i AUF Oslo Didrik André Beck, leder i AUF Troms Tor-Martin Torbergsen, leder i AUF Hordaland Linn Kristin Engø og ansatt på AUF sentralt, Kristoffer Nyborg, meldte AUFs nettside 6. februar.

I dag har AUF publisert bilder fra turen på sin offisielle Facebook-side, i albumet “AUF i Palestina”.

Bildene sier mer enn tusen ord om AUFs tilnærming til Israel.

Her er blant annet bilder fra Yasser Arafats mausoleumNRKs journalist Odd Karsten Tveit som orienterer delegasjonenbesøk hos palestinsk gruppe som omtaler sikkerhetsbarrieren som apartheid-mur og kart som lyver. (Hvordan kartene lyver kan du lese forklaring på her.)

Det kanskje mest talende bildet, er gruppebildet de har tatt foran helteportrettet av Marwan Barghouti. Bildet er sannsynligvis tatt under delegasjonens besøk hos Fatah Youth Movement (FYM), som Barghouti var med å grunnlegge. FYM er en søsterorganisasjon for AUF som de “den siste tiden har fått et tettere samarbeid med”, forteller Åsmund Aukrust, nestleder i AUF.

..

Hvem er så Barghouti?

I mai 2004 ble Barghouti funnet skyldig i flere terrorangrep og drap på fem israelere, inkludert terrorangrepet mot sjømatrestauranten i Tel Aviv 5. mars 2002. I juni utmålte distriktsdomstolen i Tel Aviv straffen på fem livstidsdommer. Dommen slår fast at Barghouti handlet på direkte ordre fra Yasser Arafat.