Sakset/Fra hofta

Shane Kohfield er avbildet med en MAGA-cap. Det er et poeng anti-Trump-mediene bruker for hva det er verdt. Det er også en reell risiko for Trump at wackos, gærninger, tror de gjør noe ved å true med vold eller det tipper over for dem. 

En tidligere US Marines er fratatt sine våpen av FBI etter at han offentlig sa han ikke kom til å finne seg i å bli angrepet av Antifa, men svare med å «slakte» dem.

Oregon vedtok i 2017 en såkalt røde-flagg-lov: Enhver kan rapportere mennesker de mener kan utgjøre en potensiell trussel og disse kan bli fratatt sine våpen preventivt.

Antifa har vært aktive i Portland, Oregon,og har gått løs på meningsmotstandere med vold.

The action was reportedly prompted by remarks Kohfield made in public during a demonstration outside the home of Portland, Ore., Mayor Ted Wheeler in August, the Oregonian/OregonLive reported.

“If Antifa gets to the point where they start killing us, I’m going to kill them next,» Kohfield told a crowd, according to the Oregonian. “I’d slaughter them, and I have a detailed plan on how I would wipe out Antifa.”

Shane Kohfield fikk fratatt våpnene sine, men ble ikke siktet for noen forbrytelse.

The former Marine, Shane Kohfield, 32, was not charged with any crime, but surrendered five guns, including an AR-15 rifle, according to Phil Lemman, Oregon’s acting deputy state court administrator, the Washington Examiner reported.

Han beklager at han uttalte seg offentlig på denne måten. Det han sa om at han «hadde en plan» kan ha vært medvirkende.

Kohfield skrev også et brev til en annen eks-Marine som er kongressrepresentant og ifølge twittermeldinger gikk han enda lenger i dette brevet. Hensikten er selvforsvar, men å lufte tanker om selvforsvar offentlig er å be om trøbbel i dagens polariserte USA.

Fronter

Antifa i Portland har kunnet gå løs på folk uten at byens myndigheter har grepet inn. Tidligere i år havnet journalisten Andy Ngo på sykehus med hodeskader etter å ha blitt angrepet av Antifa.

Venstreorienterte salon.com avslørte nylig at han hadde vært til stede på et møte med gruppen Patriot Prayer og hørte de planlegge hvordan de skulle konfrontere Antia, uten at han hadde rapportert det. Det var en infiltratør som avslørte at Ngo hadde vært til stede. Dermed måtte bladet hans, Quillette, si ham opp.

The Portland Mercury published video on Monday that appears to show him watching the right-wing group Patriot Prayer making plans for a violent clash at a bar, which he did not report or try to stop. The website published a story from «Ben,» a pseudonym, who spent two years undercover with Patriot Prayer. Some of the people involved in the brawl now face felony riot charges.

To standarder

Men patriotiske amerikanere reagerer på to det de oppfatter som forskjellsbehandling: En maskert gruppe kan gå fritt rundt og bruke vold mot meningsmotstandere uten at noe skjer. Trump har snakket om å erklære Antifa for en terrororganisasjon, men et maskeringsforbud ville hjulpet.

Patrotiske amerikanere reagerer på at eks-soldater mister våpnene, mens Antifa går fritt rundt og kan bruke vold for å stanse lovlige demonstrasjoner.

Det var denne forskjellsbehandlingen Trump adresserte da han sa at det var bra mennesker på begge sider i Charlottesville, i 2017. Han mente ikke voldsmennene, han mente de som var der for å demonstrere fredelig. Den distinksjonen brød ikke mediene seg om. Trump snakker også til den del av befolkningen som ikke synes det er greit at venstresiden får rive ned statuer av historiske personer. Hvorfor skal de ha lov til det?

Forskjell på folk

Folk legger også merke til at så snart det er en hvit gjerningsmann blir det heist i nyhetene, men når en afghaner dreper en og sårer flere andre i Lyon, blir motivet mørklagt.

Amerikanerne ser også at forskjellsbehandlingen går helt inn i rettsvesenet: Trumps folk dømmes for å ha husket feil, Hillary og James Comey blir ikke tiltalt for å ha løyet.

Motsetningene vokser.

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.