Nytt

Foto: Stillbilde fra SVT-video fra Uppsala tingsrätt

Uppsala tingsrätt er blitt evakuert i morgentimene torsdag etter at de mottok trusler rundt klokken 08.30.

– Vi har fått ett larm om ett hot mot tingsrätten och det pågår arbete med detta, sier politiet pressetalskvinne Lisa Sannevik.

Ifølge opplysninger som Aftonbladet har fått, så skal det dreie seg om en bombetrussel. Dette vil imidlertid ikke politiet bekrefte.

– Jag kan inte gå närmare in i detalj. Vi är helt nedringda just nu, detta är den information jag har, sier Lisa Sannevik.

 

Google Maps

Ifølge SVT kan trusselen omfatte flere tingretter i Sverige. Et stort område rundt Uppsala tingsrätt er evakuert og avsperret. Trusselen skal også ha rettet seg mot lederen av tingretten, Catarina Barketorp.

Hotet kom in via registratorn och ska ha riktat sig mot tingsrätten och chefen Catarina Barketorp. Enligt SVT Nyheter Uppsalas reporter så fanns hon inte vid samlingsplatsen på Dragarbrunnstorg.

Ombygninger av tingretten i Uppsala, Malmö og Västerås for å øke sikkerheten ble påbegynt ifjor. 40 millioner kroner måtte til for å oppgradere tingretten i Uppsala. En sikkerhetssluse skal hindre folk i å ha med seg våpen, men det er også bygget en stor glassvegg i sal 1 for å skille mellom retten og eventuelt voldelige tilhørere. Det er høy arbeidsbelastning ved tingretten i Uppsala og Catarina Barketorp sier hun er bekymret for personalet.

Aftonbladet

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!