– Jeg taper heller et valg. Vi trenger pengene, sier Raymond Johansen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Bompengene har vært fantastiske for Oslo. Jeg taper heller valget. Vi trenger bompengefinansieringen, sier Raymond Johansen.

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap) nekter å redusere bomtakstene i byen – uansett om regjeringen bevilger mer penger til storbyene.

Etter bompengedebatten i Arendal tirsdag spurte bladet Motor ham hvorfor.

– Jeg taper heller et valg. Jeg er veldig tydelig på at vi trenger den finansieringen til prosjektene. Det er allerede en kraftig underfinansiering av prosjektene. Vi trenger pengene.

Oslo fikk i sommer mange nye bomstasjoner, og nå har totalt 84. Oslo-bilistene har aldri før betalt så mye bompenger som nå.

Regjeringspartiene  forhandler om en ny bompengeløsning som skal presenteres før valget, men Raymond Johansen vil ikke høre snakk om å redusere takstene.

– Jeg er bekymret for å endre et system som fungerer. Bompenger skal både finansiere og regulere trafikken.

Høye bompengetakster er bra for næringslivet, sa Johansen under debatten.

– Næringslivet sparer penger på at det er mindre biler på veiene, at det er mindre kø og kork. Bompengene har vært fantastiske for Oslo.

Samferdselsminister Jon Georg Dale repliserte:

– Det er fint du endelig slipper katten ut av sekken. Uansett hvor mye man kan spare, skal bilistene betale.

 

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂