Nytt

William Barr har hendene fulle med å komme til bunns i Spygate – overvåkingen av Trump. Nå har han muligens et uoppklart mord å hanskes med. Svært mange i USA vil ikke kjøpe den offisielle versjonen. Barr vet det og vet at det er opp til ham å gjenreise tilliten. Det krever resultater.

Justisminister William Barr sier han og departementet reagerte kraftig da de fikk høre at Jeffrey Epstein var funnet død i cella si på Manhatten. Barr lovet å komme til bunns i hva som hadde skjedd.

Offisielt var det selvmord, men det lekker stadig ut opplysninger som sår tvil om en slik versjon.

“I was appalled, and indeed, the whole department was – and frankly, angry – to learn of MCC’s failure to adequately secure this prisoner,” Barr said Monday. “We are now learning of serious irregularities at this facility that are deeply concerning and demand a thorough investigation.”

He added: “The FBI and the Office of the Inspector General are doing just that. We will get to the bottom of what happened and there will be accountability.”

Epstein skulle hatt tilsyn hver halvtime, men det gikk flere timer før han fikk tilsyn. Han skulle hatt en cellekamerat, men denne ble overført til et annet fengsel dagen i forveien. På toppen av det hele kommer opplysninger om at kameraet på cella ikke fungerte. Enkeltvis ville faktorene reist hevede øyenbryn, i sum er de helt ødeleggende.

Det gjøres et stort nummer ut av underbemanning og overarbeide for de to som var på vakt. Men Epstein var en så spesiell fange, med en viten som kunne ødelegge mange kjente menneskers navn og rykte, at slike unnskyldninger ikke fungerer. Hvis Epstein ikke ble passet på var det fordi noen bestemte at han skulle være alene og ubeskyttet.

 

Attorney General William Barr decries ‘serious irregularities’ in Epstein’s detention, vows full i