Justisminister William Barr har gitt et intervju til Laura Ingraham i Fox News som justisminstrene i Norden burde høre på. Ingraham spør hvor lenge de politiske rettighetene kan være suspendert pga en epidemi. Barr er helt med. Religionsfrihet er en av de mest fundamentale friheter og når troende ikke kan samles for å utøve sin tro går det på bekostning av denne friheten. Det er et stort inngrep.

Vi hører ingen lignende bekymringer i Norge. Her innføres unntakslover uten at det vekker særlig debatt. Monica Mæland mener at fullmaktene ikke representerer noen prinsipiell invasjon av privatmennesket integritet. Det virker ikke som om man er bekymret for de personlige rettighetene som borgerne er avhengige av hvis demokratiet skal fungere. Man er bekymret for statens rettigheter og forpliktelser, vs internasjonale konvensjoner. Men vi hører lite om borgerens rettigheter.

Det snakker Ingraham og Barr om. Det er større oppmerksomhet om borgerens rettigheter i Trumps USA.

Barr kommer også inn på Kina og sier at Kina driver spionasje, stjeler intellektuell eiendom og utfordrer USA på alle områder.

Hvem utgjør den største trussel mot USA – Russland eller Kina? spør Ingraham. -Kina, uten tvil, sier Barr.

LAURA INGRAHAM: This virus originated in China, we still don’t have all the data, we still don’t really know about patient zero in China. A lot of that data is being withheld, still, from the United States, and top medical people are saying that. What about the Justice Department getting involved more, I guess obviously, to the American people in this battle against the ongoing propaganda machine of China in the United States at our universities, in businesses — hey, in the White House Press Room the other day.

ATTORNEY GENERAL WILLIAM BARR: Yes, the Department is heavily engaged in that. In fact, that’s one of our highest priorities in the counterintelligence realm, counterespionage realm, and protection of trade secrets is our activity’s directed to defend against the Chinese. The Chinese are engaged in a full-court blitzkrieg of stealing American technology, trying to influence our political system, trying to steal secrets at our research universities and so forth — and we are focused on it. We have something we call the China Initiative. We’ve brought a lot of indictments, but it’s something that we also have to expose by letting the business community understand exactly the nature of the threat.

INGRAHAM: Given what you know today about the panoply of abuses, internationally, against the United States, who is the bigger threat to America’s election security: Russia or China?

ATTORNEY GENERAL BARR: In my opinion it’s China. And not just to the election process, but I think across the board there’s simply no comparison. China is a very serious threat to the United States geopolitically, economically, militarily, and a threat to the integrity of our institutions given their ability to influence things.

Vi har en utenriksminister som for noen måneder siden sa hun ikke kjente noen som mente Kina utgjorde noen militære trussel.

Barr sier det med den største selvfølge: Kina er en trussel på et helt annet nivå enn Russland. Hvem i Norge er på linje med USA og forstår implikasjonene av det oppgjøret som er på vei? Det virker som norske politikere er på en annen planet.

Barr har en selvsikkerhet som bare den erfarne, intelligente politiker har. Han vet hva han snakker om.

Trump-administrasjonen kommer til å gå inn for en decoupling fra Kina, bokstavelig talt frakobling, som gjør at USA ikke lenger er avhengig. Obama og John Kerry var ved å selge USA down the drain.

Også på dette området er Trump historisk.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.