22. januar 2017, under en edsavleggelse for senior management i Det hvite hus. Det er en evighet siden. Bannon vet nok fortsatt en ting eller to om hva som foregår bak kulissene. Foto: Carlos Barria/Reuters/Scanpix

Donald Trump har satt sammen et krigsråd og lagt en plan for hvordan kommunistpartiet skal veltes. Det sier Steve Bannon i et intervju med Fox. De fire er nasjonal sikkerhetsrådgiver Robert O’Brien, FBI-sjef Christopher Wray, justisminister William Barr og utenriksminister Mike Pompeo. De tre første har alle holdt en større Kina-tale i nyere tid og Pompeo skal snart følge etter.

USA vil støtte India i Kashmir og over Tibet, søke hjelp fra allierte i å åpne opp Sørkina-havet. Dette er nok til å få alarmen til å gå i Beijing.

The US National Security Advisor Robert O’Brien, FBI Director Christopher Wray and Attorney General William Barr have delivered three major speeches in the last three weeks. Secretary of State Mike Pompeo is slated to deliver a speech on China later this week.

“Those four individuals laid out an integrated and coherent war plan to confront the Chinese Communist Party on technological and information war and economic war, and then, with our allies, start to open up the South China Sea, and support our allies in India on the border of Chinese-occupied Tibet,» he said.

President Donald Trump, he said, has a «coherent plan» against the Chinese Communist Party.

“You’re seeing an integrated war plan put together to confront first and then take down the Chinese Communist Party, to call their bluff,» he told Fox News in an interview.

Bannon liker å snakke tøft, men det lyder ikke usannsynlig at Trump har bestemt seg for å gjøre noe med Kina. Han har klart og tydelig sagt at Kina «kommer til å betale» for corona-pandemien.

Den kinesiske diasporaen er meget aktiv, gjennom aviser som theepochtimes.com, tv-stjernen Simone Gao, som begge har store ressurser, etter produksjonen å dømme.

 

Trump administration has put together ‘war plan’ to ‘take down’ CCP: Steve Bannon

Kjøp billetter til foredraget her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.