Et transportabelt avsaltingsanlegg fra IDE Technologies, det samme som skal bygge megaanlegget for Israel. Foto: Nir Elias/Reuters/Scanpix

Et kinesiske selskap skulle bygget et gigantisk avsaltingsanlegg i Israel til 1,5 milliard dollar, men oppdraget går til noen andre etter at utenriksminister Pompeo var på besøk og sa at Kina ikke bør bygge vital infrastruktur for Israel.

The Israeli government announced Tuesday that IDE Technologies has been awarded a $1.5 billion contract to build the world’s largest desalination plant, beating out China-based CK Hutchison Holdings Ltd. — an announcement just weeks after Secretary of State Mike Pompeo reportedly opposed Chinese involvement in Israeli infrastructure.

USA sier det samme til alle allierte: Ikke bruk kinesisk teknologi til vital infrastruktur. Det kan gjøre det vanskelig for USA å samarbeide.

“We do not want the Chinese Communist Party to have access to Israeli infrastructure, Israeli communication systems, all of the things that put Israeli citizens at risk and in turn put the capacity for America to work alongside Israel on important projects at risk, as well.”

“We think these risks are very real, and we shared with them information about that so that they could make good decisions for themselves,” Pompeo added.

 

Israel rejects $1.5B Chinese water plant after Pompeo said it could affect working relationship with US

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.