Mike Pompeo. Skjermdump: The Ingraham Angle/Fox News/YouTube

USAs utenriksminister Mike Pompeo sier USA vurderer et forbud mot kinesisk-utviklede media-apper som den svært populære TikTok. Sist uke svartelistet USA de kinesiske selskapene ZTE og Huawei.

Pompeo kom med uttalelsene i programmet “The Ingraham Angle” på Fox news, mandag kveld. Han viste til at India allerede har forbudt TikTok og at Australia også vurderer det. Uten å ville forskuttere hva President Trump vil komme med, varslet han et mulig forbud.

“We are taking this very seriously and we are certainly looking at it. We have worked on this very issue for a long time, whether its the problem of having Huawei technology in your infrastructure — we’ve gone all over the world and we are making real progress getting that out — we had declared ZTE a danger to American national security,” said Pompeo. (Fox News)

Pompeo uttrykte bekymring for at TikTok potensielt blir brukt av Beijing-regimet som et middel til å innhente informasjon om brukerne og til å drive propaganda.

TikTok er en av verdens mest populære apper. Den ligner litt på YouTube, der man selv kan laste opp egne videoer, men der videoene er av mye kortere lengde. Ifølge NRK  er 65 % av alle norske barn mellom 9 og 18 år brukere av denne appen.

Pompeo warns of potential restriction of Chinese TikTok app; US users may be ceding info to ‘Chinese Communists’

Besatt av TikTok (NRK)

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.