Foto: Brian Snyder/Reuters/Scanpix

Tulsi Gabbard var et nytt og overraskende bekjentskap for mange amerikanere, da de møtte henne i den første TV-debatten mellom Demokratiske kandidater. Folk hev seg over nettet for å finne ut hvem hun var.

Men på det mest intense blokkerer Google hennes adsenskonto. I ettertid har professor Robert Epstein forklart seg for en Senatskomite og forklart hvordan Google manipulerer nettet. Han anslo at Google kan vippe mellom 2,4 og 10 millioner stemmer ved neste valg.

Epstein sa Google kan komme til å avgjøre utfallet i 2020.

Kunnskapen om Big Techs manipulasjoner er ved å nå et nytt nivå i USA. Når en Demokratisk kandidat blir diskriminert, forstår folk omfanget og hvor ondsinnet Google er. Gabbard er sentrumsorientert.

Gabbard’s complaint accuses Google of censoring the candidate at the very moment when millions of Americans wanted to learn more about her. It also accuses Google of sending Gabbard’s campaign emails to people’s Gmail spam folders at a “disproportionately high rate.”

The campaign seeks a legal injunction against Google to prevent further election meddling, as well as $50 million in damages.

Gabbards stevning lyder:

For hours, as millions of Americans searched Google for information about Tulsi, and as Tulsi was trying, through Google, to speak to them, her Google Ads account was arbitrarily and forcibly taken offline. Throughout this period, the Campaign worked frantically to gather more information about the suspension; to get through to someone at Google who could get the Account back online; and to understand and remedy the restraint that had been placed on Tulsi’s speech—at precisely the moment when everyone wanted to hear from her.

Amerikanerne har levd med Russia collusion i tre år, som nå er endelig punktert. Hillary Clinton slapp unna med en alvorlig forbrytelse, mens Trump ble forfulgt i tre år for noe han ikke gjorde.

For mange amerikanere er dette et maktmisbruk som ikke kan passere. Det er lett å se Big Techs manipulering i samme lys. Felles for FBI, CIA, justis og utenriksdepartementet er at de ikke respekterer velgernes dom og vilje.

Hvis Big Tech fortsetter i samme spor kommer det til å skje noe før valget.

 

Tulsi Gabbard Sues Google for Censorship of Ads