På tampen av uken som gikk, rakk vi en ny samtale på sparket mellom tre av oss – fra to steder denne gangen: Hans Rustad og Kent Andersen befant seg på kontoret i Oslo, mens Christian Skaug var under åpen himmel i Italia.

Også dette kan realiseres med forholdsvis enkle midler, denne gangen med opptak av en Messenger-samtale, hvor det riktignok ble nødvendig å fade ut og inn lydsporet med bakgrunns­støyen fra Middelhavet. Men det tekniske blir bedre etter hvert, og i neste runde er kanskje også Hanne Tolg med fra Storbritannia.

Samtalen kretser om den politiske sensuren vi er vitne til i forbindelse med Facebooks intensiverte forsøk på å gjøre Tommy Robinson til en ikke-person på nettet, samtidig som han retts­forfølges av britiske myndigheter. Dette har også rammet Documents danske Facebook-side, som er blitt fjernet på grunn av en post om nettopp Tommy Robinson.

Vi streifer også innom migrasjonen, dens konsekvenser og medie­dekningen av det hele. Også i dette tilfellet ser vi at en offentlig samtale som burde ha funnet sted, ikke gjør det fordi folk anspores til å sky temaet. Fenomenet gjør seg gjeldende både i Vest-Europa og i USA, på litt forskjellige måter – mye på grunn av Trump.

Samtidig raser Frp nedover på menings­målingene. Også her merker vi fraværet av en samtale: Alle forstår at det har å gjøre med manglende gjennomslag i migrasjons­politikken, men det kan ikke sies.

Det er altså mange viktige ting som det ikke er god tone å snakke om hvis den klamme norske kosen skal opprettholdes, en jobb som blir stadig tyngre med tiden. Men kosen må ødelegges, og vi tar gjerne jobben.

Opptaket er også å finne på Soundcloud og YouTube. Vi fortsetter med dette, trolig på omtrent ukentlig basis, så lenge både vi og publikum liker det.

 

Lei av Facebook? Følg oss på MeWe, da vel!