Foto: Google Maps.

Sveriges flerkulturelle katastrofe assosieres som oftest med drabantbyer og blokkbebyggelse i og utenfor de store byene, men etter hvert som hele Sverige blir invadert, blir heller ikke mindre tettsteder spart.

Grums ikke langt fra Karlstad har skarve 5000 innbyggere, men gjenger av innvandrerbarn helt nede i åtteårsalderen terroriserer et bestemt boligområde med vold og steinkasting, og folk holder seg derfor inne, melder Expressen – som den senere tiden har gjort seg bemerket med nokså utilslørt journalistikk om Sveriges flerkulturelle havari.

Kajsa Sohlberg, som er tillitsvalgt for leieboerforeningen i Grums, sier at folk i det aktuelle boligstrøket ikke lar barna leke ute fordi de risikerer å bli angrepet av voldelige barn:

– Vi har haft problem med barn som slåss sedan ett till två år tillbaka. Det har eskalerat. Det handlar tyvärr om väldigt unga barn, 8-12-åringar, som går till angrepp mot andra barn. De slåss med pinnar och rör, tar stryptag, kastar sten, och uttalar mycket grova ord. De säger att de ska ”sexa”, våldta. De skriker ”jag ska döda dig” till barn i deras egen ålder, 8-9-åringar, berättar Kajsa Sohlberg.

Selv voksne kvier seg for å gå ut, forteller Sohlberg. En mor som forsvarte sin datter mot å bli forulempet, ble spyttet på.

Foreningen krever at politiet og kommunale myndigheter hjelper til. I et brev til kommunen skriver de at det dreier seg om barn av innvandrere.

”De som ställer till med bråk, bus och våld i det här fallet är barn till nyanlända.

Fenomenet fører til bostedssegregasjon:

Därför börjar grannar dra kopplingar mellan problemen och främlingsfientliga åsikter. I längden leder detta till ett väldigt segregerat bostadsområde där grannar i mångt och mycket talar om ”vi mot dem” vilket bara kommer eskalera om det inte bryts väldigt snart.”

Politimannen Lennart Hynynen er ikke sikker på om de voldelige barnas foreldre vet hva som skjer. Det skal arrangeres et informasjonsmøte med tolker til høsten. Det lar seg ikke gjøre å kommunisere på annet vis.

Sohlberg viser en rørende tro på at problemene kan løses ved at man når frem til foreldrene, og hennes innfallsvinkel er terapeutisk:

– Det är problem med att nå fram till föräldrarna och att berätta för dem vad som händer. Det är viktigt att vi kan ha en kommunikation så det känns okej att rätta barnen för att kunna hjälpa dem.

Det hun unnlater å ta i betraktning, er klankulturen. Hvorfor skulle foreldrene være samarbeidsvillige? Hvilke erfaringer har man høstet andre steder i Sverige og ellers i Europa? Hvor finnes suksesshistorien der alt endte godt til slutt?

I mellomtiden kaster man penger etter problemet: Kommunen, som aldri har opplevd noe lignende, ser «veldig alvorlig» på saken, og skal organisere fritidsaktiviteter…

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

 

Kjøp Christopher Caldwells «Betraktninger over revolusjonen i Europa» fra Document Forlag her.