Norges daværende innvandrings- og integrerings­minister Sylvi Listhaug i Rinkeby i Stockholm den 29. august 2017. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB scanpix.

Den svenske katastrofen når stadig nye høyder. Nå har også mediene innsett at situasjonen må tas på alvor. I Sveriges nest største avis tales det åpent om tilstanden, og man bruker ordet «krig». Men hva gjør norske medier?

Den svenske avisen Expressen har omsider forstått at landet befinner seg i en alvorlig krise, og at mediene ikke lenger kan late som ingenting. Situasjonen er så ille at «de blinde kan se det og de døve kan høre det».

Derfor er det mer eller mindre slutt på denne avisens daglige doser av jublende tungetale om mangfold, flerkultur og integrering. Man ser at nasjonen er i ferd med å opp i limingen, og årsaken er massiv, nærmest ukontrollert innvandring gjennom flere tiår. I avisens spalter innrømmer man at «förrådet av bortförklaringar är slut».

Den temmelig overraskende artikkelen fra forfatter Björn Ranelid er et eksempel på dette, som omtalt her på Document.

Statistikk som sier sitt

Ifølge Statistiska Centralbyrån (SCB) har antallet innvandrere i Sverige økt med godt over 1,2 millioner innbyggere siden årtusenskiftet. Statistikken toppes av innvandrere fra landene Syria, Afghanistan, Irak, statsløse (Syria/Palestina), Eritrea, Somalia og Iran. Dette er i all hovedsak mennesker med muslimsk bakgrunn.

Den svenske Arbetsförmedlingen har rapportert at minst halvparten av de ankomne har mangelfull utdanning, ofte er det snakk om ingen skolegang i det hele tatt. Erfaring tilsier at et høyt antall av disse aldri kommer i jobb. De fleste blir værende på sosialstøtte, og en del av dem supplerer offentlige ytelser med inntekter fra ulike typer kriminalitet.

Det er med andre ord langt mellom de tannlegene og ingeniørene statsministrene Reinfeldt og Löfven begge snakket så varmt om. Det var jo angivelig velutdannede innvandrere som skulle «sikre velferden» i landet. Enten har disse to statsministrene og deres hoff av medansvarlige vært bunnløst naive, eller så har de vært direkte uærlige (les: fulle av løgn) mot sin egen befolkning. Det er de to mulighetene som finnes. Mediene, også Expressen, bidro så godt de kunne til å spre usannhetene.

Totalt utgjør innvandrerne ca. 19 % av befolkningen i Sverige (iflg. SCB). Det vil si nesten 2 millioner mennesker. Tallet øker dag for dag, ikke minst gjennom familiegjenforeninger og ankomster av illegale innvandrere man aldri kan/vil få returnert. Ikke helt ulikt situasjonen i Norge, med andre ord. I Norge ankommer det nå faktisk seks ganger så mange gjennom familiegjenforening som gjennom asylsøknader.

Hva med norske mediers Sverige-dekning?

Det vi ser i Sverige, er et samfunn på randen av oppløsning, rett og slett. Selv politiet er i ferd med å kapitulere. Alle svensker opplever det, merker det på alle slags vis i sin egen hverdag og snakker om det.

Derfor er det ikke bare Expressen som har begynt å berette åpent om utviklingen. Også store medier som Aftonbladet, Dagens Industri og lokale medier landet rundt tar et oppgjør med sin tidligere skjønnmalingspraksis.

Men fortsatt henger SVT (Sveriges svar på NRK) igjen i en myr av desinformasjon og fortielse. Det er trolig kun et spørsmål om tid før også de må begynne å snakke sant. Selv om det sitter langt inne. For der i gården har man visst fremdeles noen «bortforklaringer på lager».

Hvordan håndteres dette i norsk presse, tro?

For når «verdens mest politisk korrekte presse» i Sverige har begynt å snakke sant om utviklingen i landet, er det kanskje på tide at norske medier følger etter i omtalen av hva som skjer i Sverige?

Til nå har store norske aviser samt NRK og TV2 servert et speilbilde av den forvrengte nyhetsdekningen som har preget svenske medier. Vi har fått inntrykket av at det meste går greit i Sverige, unntatt enkelte «hendelser» med «ukjente gjerningspersoner».

Da FrPs Sylvi Listhaug reiste til svenske problemområder for å observere situasjonen på nært hold, ble hun utskjelt og latterliggjort i norske medier. Hun hadde visstnok misforstått totalt, hun. Det var da ikke noen problemer med innvandring i Sverige!

Men Listhaug hadde helt rett, og beskrev et 100 % korrekt bilde. Nå vet jo alle det. Man må derfor spørre seg: Når skal disse mediene, med blant annet Dagbladet i spissen, be Sylvi Listhaug om unnskyldning for denne tarvelige mobbingen på feilaktig grunnlag?

Svaret kjenner vi alle. Det skjer aldri.

Evnen til å fortelle sannheten uten omsvøp, og fremstå med redelighet når man selv begår feil, det er rett og slett en ukjent praksis i de selvutnevnt «seriøse» norske redaksjoner.

Det kreves antagelig en helt ny generasjon med pressefolk for at dette kan endres.

I mellomtiden må vi antagelig leve med tildekkingen og sminkingen av sannheten, og lære oss å gjennomskue den.

Det blir faktisk lettere og lettere.

 

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.