En rekke land anklager Venezuela for å ha torturert og drept en marineoffiser som døde i regimets varetekt.

Offiseren Rafael Acosta Arevalo ble pågrepet av væpnede menn 21. juni. Da han ble framstilt for en dommer en uke senere, bar han tydelige merker etter tortur, og han døde på et sykehus søndag.

Lima-gruppen av amerikanske stater fordømmer drapet på Acosta, og all annen vilkårlig fengsling og mishandling som regimet bruker mot motstandere.

Lima-gruppen består av tolv latinamerikanske land og Canada, som alle har anerkjent Juan Guaidó som legitim president i Venezuela i stedet for Nicolás Maduro.

Også generalsekretæren i Organisasjonen av amerikanske stater (OAS), Luis Almagro, har kritisert drapet på Acosta, og USA og Guaidó la skylden for Acostas død på Maduro.

Acosta var med i en gruppe på 13 personer som var arrestert for angivelig å ha deltatt i et mislykket kuppforsøk mot Maduro.

Regjeringen til Maduro mener at kuppet skulle ha funnet sted 23. eller 24. juni, og at det skulle ha endt med drap på Maduro og andre tjenestemenn.

Venezuelas forsvarsdepartement sier at Acosta besvimte i rettssalen, og at dommeren ga ordre om at han skulle sendes til sykehus, der han senere døde.

Uten å nevne anklage om mishandling og drap sa justisminister Tarek Willian Saab at det skal gjennomføres en «objektiv og uavhengig gransking av dødsfallet.