Personell klargjør en MQ-9 Reaper drone, maken til den som iranerne forsøkte å skyte ned. Foto: Josh Walsh/Reuters/Scanpix.

Iranerne forsøkte å skyte ned en amerikansk drone som var på plass ved Frontlines tankskip Front Altair bare åtte minutter etter at det var blitt angrepet. Raketten kom fra fastlandet og traff ikke.

Iran fired a missile – but missed – at an American drone on Thursday after the supposed Iranian attack on oil tankers, while another U.S. drone was shot down by Iran-backed rebels in Yemen in recent days.

Altair sendt ut nødanrop 0612 lokal tid, og dronen var på plass åtte minuttere senere.

Then at 6:45am local time, a missile was fired at the drone, but missed. The U.S. military said that it was a modified SA-7 fired from Iran’s mainland. It was fired on after the drone arrived on station to assist the Norwegian tanker.

USA la frem en video fredag morgen som viste en båt fra Revolusjonsgarden, hvor mannskapet fjerner en magnetmine som ikke har eksplodert. USA mener det beviser hinsides tvil hvem som står bak.

Pompeo forklarte på en pressebrief:

In a news conference, Pompeo said: “This assessment is based on intelligence, the weapons used, the level of expertise needed to execute the operation, recent similar Iranian attacks on shipping, and the fact that no proxy group operating in the area has the resources and proficiency to act with such a high degree of sophistication.”

En ueksplodert mine ville vært det samme som å etterlate visittkortet.

Trump-administrasjonen har ikke sagt uttrykkelig at de vil bruke makt for å holde Hormuz-stredet åpent, men  styrkeoppbyggingen og politikken overfor Iran, tilsier at det er en en sannsynlig mulighet.

 

Iran tried to shoot down US Reaper drone that arrived on scene of oil tanker attacks: officials

 
Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!