Salen i Palazzo Madama i Roma, hvor det italienske Senatet avholder sine møter. Foto: Fratello.Gracco / Wikimedia Commons.

Et flertall i Senatet i det italienske parlamentet har avvist et krav fra opposisjonspartiene Forza Italia (FI), Det demokratiske partiet (PD) og det lille venstrepartiet Liberi e Uguali (LeU) om at landet skal erklære «klimakrise», melder det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Koalisjonsregjeringen bestående av Lega og Femstjerners­bevegelsen, som har komfortable flertall i begge parlamentets kamre, gikk imot forslaget, og dermed var utfallet av avstemningen i praksis gitt.

Greta Thunberg besøkte Senatet i Roma for et par måneder siden, hvor hun fremførte sitt sedvanlige nummer, men lyktes altså ikke i å få flertallet av senatorene med på notene.

De grønne i Italia har ingen representanter hverken i Senatet eller Deputertkammeret. Ved det nylige EU-valget i Italia fikk partiet 2,3 prosent av stemmene.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂