Sysselsettingstallene for april oversteg forventningene. Anslagene gikk ut på 180.000 nye jobber, men da fasit kom på bordet lød den på 263.000 jobber. Man må helt tilbake til 1969 for å finne tilsvarende ledighet.

Amerikansk økonomi går så det griner. Lønningene har steget. Det er sånn mangel på arbeidskraft enkelt steder at arbeidsgivere annonserer i fengslene.

Ledigheten er på 3,8 prosent. I 1969 var den på 3,5.

Mangel på arbeidskraft gjør at lønningene stiger.

The good news on wages continued in April as well. Average hourly earnings rose by 6 cents to $27.77. Over the year, average hourly earnings have increased by 3.2 percent. Inflation is running at 1.5 percent, so real average hourly earnings have gone up by 1.7 percent.

Den sterke økonomien og økte lønninger blir Trumps sterkeste kort i valgkampen.

Økonomien vokste med 3,2 prosent i første kvartal, også det sterkere enn forventet.

First-quarter GDP rose 3.2 percent, far more than the 2.1 percent forecast by economists. Wages and productivity rose strongly as well. Inflation has consistently fallen this year and in March price gains hit 1.5 percent, well below the Federal Reserve’s 2 percent target.

 

 

The U.S. Created 263,000 Jobs in April, Unemployment Fell to Lowest Level Since 1969

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂