Oslo politidistrikt har tiltalt en kulturprofil i Oslo for åtte voldtekter. Mannen nekter straffskyld for alle beskyldningene.

Den kjente kulturprofilen har i tre og et halvt år vært under etterforskning for flere voldtekter. I dag bekrefter politiet at det er tatt ut tiltale.

Mannen er tidligere omtalt som «kulturtopp» og har hatt lederstillinger i ulike deler av mediebransjen og kulturlivet.

– Tiltalebeslutningen er sendt tingretten for berammelse i dag. Vi kommenterer ikke saken før den er bekreftet forkynt for tiltalte, skriver statsadvokat Trude Antonsen i en mail til Nettavisen.

Saken, som fortsatt er under etterforskning, dreier seg om totalt 13 fornærmede kvinner. Flere av sakene strekker seg mange år tilbake i tid, og den første anmeldelsen kom i 2015.

Ett av tiltalepunktene dreier seg om seksuell omgang med en mindreårig, det vil si en person under 16 år.

Totalt ni unge jenter og kvinner er omtalt i tiltalebeslutningen. I åtte av tilfellene gjelder tiltalen voldtekt.

«Sovevoldtekter»

Alle voldtektene skal ha skjedd i forbindelse med nachspiel og fest, har politiadvokat Jens Johannes Andenæs tidligere bekreftet.

Det skal dreie seg om flere tilfeller av såkalte «sovevoldtekter», som skal ha skjedd på nachspiel i forbindelse med kulturbegivenheter. I noen av tilfellene skal også partydopet MDMA ha blitt brukt på festene.

I noen av sakene dreier det seg om seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller av andre grunner er ute av stand til å motsette seg handlingen, skriver Nettavisen.

Mannen mener han er uskyldig, og har anmeldt åtte av tretten kvinner for falsk eller uriktig forklaring, skrev VG i desember. Enkelte av de 13 fornærmede er i dag profilerte i norsk kulturliv, skrev avisen.

Mannens forsvarer, advokat Elisabeth Myhre påpeker at fire anklager mot mannen er henlagt.

– Min klient erkjenner fortsatt ikke straffskyld, han kjenner seg ikke igjen i anklagene slik de er blitt fremsatt, og synes det er vanskelig å forstå at det er tatt ut tiltale før etterforskningen er ferdig, sier Myhre.

– Tiltalebeslutningen er sendt tingretten for berammelse i dag. Vi kommenterer ikke saken før den er bekreftet forkynt for tiltalte, skriver statsadvokat Trude Antonsen i en mail til NTB.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.