Igjen må politikerne rykke ut med kondolanser og medfølelse til jihadistenes ofre. Angrepene fordømmes. Erna Solberg kaller dem «senseless» – meningsløse. Skjønt, vi vet at islamske terrorangrep er alt annet enn meningsløse. Dette er angrep som virkelig har mening. De er koordinerte og godt planlagt. Meningen er å drepe kristne og gjerne på en symbolsk måte ved å bombe dem til døde i kirkene. Vestlige turister skal også utsettes for den meningsfylte terroren ved at luksushoteller angripes.

Kristne drepes i kirker under påskehøytiden. Dette er ikke meningsløst.

Theresa May sier at vi må stå sammen slik at ingen skal være redde for å praktisere sin religion. Vi skal stå sammen med muslimer, er det vel hun sier. For man er jo som vanlig mest bekymret over splittelse og motangrep i ettertid. De drepte på hotellene tok ikke del i noen religiøs seremoni av noe slag. Men allikevel ble de angrepet.

Jeremy Corbyn sier han står sammen med kristne i hele verden. Hans forsvar mot islamsk terrorisme er samhold, kjærlighet og respekt.

 

 

De i alt åtte angrepene var koordinert:

Forhåndsbestill Oriana Fallacis bok her