Nytt

Lauren Southern har besøkt Camp Moria på Lesbos. Her forteller migranter henne om IS-krigere i leiren som overfaller folk som har hatt gode grunner for å flykte fra Midtøsten: Ateister og kristne.

Disse blir angrepet av IS-folkene. Mennesker blir drept, skadet, voldtatt uten at noen bryr seg. Grekerne bryr seg ikke. Det er laissez-faire – la det skure-holdning som gjelder.

Dette stemmer over ens med holdningen vi registrerer i andre vesteuropeiske land, en blanding av handlingslammelse og passivitet. Den voldsomme empatien som IS-kvinner og deres barn omfattes med, har noe skingrende sykt ved seg.

Hvis myndighetene mente noe med kampen mot ekstremisme, ville de ansatt Laura Southern og brukt henne til å rapportere innenfra migrantleire.

I stedet ble Laura Southern nektet innreise i Storbritannia for få måneder siden. Hun ble sendt ut av landet sammen med venninnen Pettibone.

Dette er ikke helt Leo Aikic. Det er virkeligheten.

Southern er ved å ferdigstille et større arbeid om det grenseløse Europa: Borderless. Hun trenger støtte for å fullføre prosjektet. Les mer her