Nytt

 Tor Mikkel Waras bolig på Røa i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Mediene sprer konspirasjonsteorier og løgn, hevder Waras samboer, Laila Anita Bertheussen. Hun avviser at Wara-familien sa nei til kameraovervåkning.

«Hvis mitt hjem blir mer overvåket nå tør jeg knapt å gå på do. Det er kameraer over alt!», skriver Bertheussen på Facebook.

De siste månedene har det vært en rekke hendelser knyttet til justisminister Tor Mikkel Wara. Natt til søndag 10. mars brant en bil ved familiens bolig.

Filter Nyheter skrev søndag under tittelen: «Waras familie sa nei til kameraovervåkning etter trusler – politiets etterforskning ble vanskeligere» at politiet lenge ikke fikk tillatelse fra Wara til å etablere videoovervåkning ved boligen. Dette skal ha skapt frustrasjon internt i både Oslo politidistrikt og PST, hevdet artikkelens forfatter, Filter-redaktør Harald Klungtveit.

Klungtveit har ikke oppgitt navngitte kilder.

Hverken politiet eller Wara har villet kommentere opplysningene.

Natt til mandag reagerer Waras samboer Laila Anita Bertheussen kraftig i et innlegg på sin egen facebookside. Hun avviser Filter Nyheters påstander på det sterkeste. Etter å ha takket for omtanken fra medier hun mener sprer løgner og konspirasjonsteorier om situasjonen, avslutter hun slik:

«Den «beste» kommer dog fra Filternyheter.no,» skriver hun:

«Waras familie sa nei til kameraovervåkning etter trusler – politiets etterforskning ble vanskeligere….ifølge Filter Nyheters kilder» Dette er jo helt galskap. Er dette «gode, men ubekreftede rykter»? Hvor tar han det fra?»

Med «gode, men ubekreftede rykter» henviser Bertheussen trolig til en formulering Aftenpostens Harald Stanghelle ble sterkt kritisert for i 2014.

Videre skriver hun:

«Hvis mitt hjem blir mere overvåket nå tør jeg knapt og gå på do. Det er kameraer over alt! Alle disse konspirasjonsteoriene og løgnene er en stor ekstra belastning i tillegg til all terroren vi utsettes for.»

Waras samboer skriver at han var bortreist i helgen, og at hun lå å sov da det begynte å brenne i bilen utenfor huset. Hun tror hun ble vekket av politiet som sa hun ikke fikk lov til å gå ut av huset.

Innlegget lå offentlig tilgjengelig på Bertheussens Facebook-profil, med en oppfordring om å dele, men mandag formiddag er innlegget ikke åpent tilgjengelig lenger.

Skjermdump av Laila Anita Bertheussens facebookinnlegg.

Klungtveit: – Ingen motsetning

Filter-redaktør Harald Klungtveit sier til Journalisten at de gjerne skulle hatt tilsvar fra Bertheussen, men at hun ikke har besvart henvendelsene deres.

Natt til mandag ble Filter-artikkelen oppdatert med et sitat fra Bertheussens Facebook-utspill.

Ellers viser Klungtveit til uttalelsen han ga til VG og Dagbladet tidlig mandag:

– Før publisering kontaktet vi Bertheussen flere ganger for å få hennes kommentarer eller innspill til artikkelen, uten hell. Vi registrerer at hun senere har skrevet et Facebook-innlegg der hun er frustrert over ulike mediers dekning av trusselsaken. Når det kommer til fakta, er det ikke noen motsetning i det hun nevner – at det i dag er kameraovervåkning ved boligen – og vår artikkel, som fokuserer på situasjonen tidligere i etterforskningen.

 

Les også