Nytt

Moren til de to guttene som ble ranet med softgun og kniv på Nordstrand i Oslo lørdag, synes synd på ranerne.

Guttene (15) er brødre. De ble ranet i 19-tiden lørdag kveld, og politiet rykket ut med flere væpnede patruljer til Sæterkrysset på Nordstrand.

Politiet pågrep senere fire gutter med softgun, kniv og finlandshette, men leter fortsatt etter ytterligere tre-fire tenåringer som skal ha deltatt i ranet.

– Vi har kommet over fire gutter, tre på 13 år og én på 14 år. De ble funnet med softgun, kniv og finlandshette, sa operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Moren til guttene som ble ranet forteller til Dagbladet at de har det etter forholdene bra.

– Å bli ranet er skremmende nok i seg selv, men det er ekstra skremmende at å få en softgun og kniv rettet mot seg, sier hun.

Guttene ble sjokkerte begge to, opplyser moren. Hun synes det er urovekkende at ranet kunne skje midt på Nordstrand en lørdag ettermiddag.

– Stakkars unger

Moren forteller at sønnen har fått tilbake mobiltelefonen etter ranet.

– Det er helt utrolig og forferdelig trist. Det er snakk om unge gutter som går rundt med kniv og softgun. Stakkars unger. De er bare barn. Jeg synes synd på dem også, sier hun.

Alle de fire pågrepne er kjørt til Manglerud politistasjon, der foreldrene deres blir bedt om å møte. Barnevernet blir også koblet inn i saken.

– Det er begrenset straffereaksjon når de er så unge. Men vi tar en prat i påsyn med foreldrene, sier operasjonsleder Tor Grøttum.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.