Sakset/Fra hofta

Anders Giæver, skjermdump, NRK

Noen sier ikke den hele og fulle sannhet om Giske-videoen. For mange mennesker foretar seg noe for at Trond Giske ikke skal få en fot i stigbøylen til Ap.

Den eneste som ikke skjønner det er partileder Jonas Gahr Støre. Han er bare fortørnet. Sånt gjør man bare ikke på beste vestkant. Men Giske går på bar på Grünerløkka. Han liker nok oppmerksomheten, som tyder på at han fortsatt er populær.

Kvinnene han danser med synes ikke at det som skjer, gjør noe. Men det synes to medlemmer av Fagforbundet, hvorav den ene, Knut Sandli, skal være svoger av Anders Giæver i VG.

En av jentene som danser med Giske er også medlem av Fagforbundet. En kvinnelig tillitsvalgt viser videoen i lunsjen. Det er lett å tenke seg at #metoo-indignasjonen våkner.

Det finnes en moralsk indignasjon på venstresiden som går langt tilbake. #metoo har trigget den. Giske får nå smake samme medisin som Trump. Det er null-toleranse som gjelder.

Knut Sandli tenker at det er bedre at han står frem enn jentene. Derfor kontakter han partisekretær Kjersti Stenseng onsdag og torsdag står han frem.

Men parallelt med dette tar hans fagforeningskollega Terje Ferstad kontakt med valgkomiteen i Trøndelag Ap, og sender en anonym SMS:

LO-tillitsvalgt sendte tekstmelding til valgkomiteens leder: Var ikke ment som trussel

 

VG forsøker å dekke saken på normal måte, uten å berøre forbindelsen mellom Giæver og Sandli.

Sandli benekter at han visste at Ferstad skulle kontakte Trøndelag Ap om videoen. Ferstad benekter at han hadde vært i kontakt med VG om publisering.

Det er minst ett dementi for mye.

– Du skriver i meldingen at VG er svært interessert i videoen. Hvorfor skriver du det?

– Det var min antagelse. Jeg kunne like gjerne skrevet Dagbladet eller NRK. Det har ingenting sånn sett med VG å gjøre.

– Hadde du noen kunnskap som tilsa at VG var interessert i videoen?

– Nei. Men det sier vel seg selv at dere ville vært interessert i den.

– Hadde du noe kunnskap om hvorvidt Knut Sandli var i kontakt med VG på tidspunktet du sendte meldingen?

– Nei, det hadde jeg ingen kunnskap om.

Tillitsvalgt til VG: Derfor sendte jeg melding til valgkomiteens leder

 

Det er ikke lenge siden Anders Giævers makker, Frithjof Jacobsen, måtte gå på dagen fra sin stilling som leder av kommentaravdelingen, fordi han ikke hadde opplyst om at han var i forhold med Arbeidpartiets Jette Christensen. Det var tydelig at sjefredaktør Gard Steiro og politisk redaktør Hanne Skartveit den gang var forbannet: De hadde spurt Jacobsen om ryktene ett år tidligere og fått til svar at det ikke var noe. I mellomtiden har Jacobsen dekket Arbeiderparttiets indre liv.

Når Jonas Gahr Støre hoppet på og tok avstand fra Giske viser det at han ikke forstår det politiske spillet. Han er blitt en brikke man kan bruke. Dermed gjør han seg selv irrelevant.

 

Les også