Sarpsborg Tinghus. Foto Øyvind Thuestad

Hjemme hos en etterlyst asylsøker i Sarpsborg fant politiet store mengder narkotika, sprengstoff, skytevåpen, ammunisjon og penger.

Da politiet i forrige uke skulle pågripe en 39 år gammel iraner som var etterlyst og begjært utvist fra Norge, fant de betydelige mengder narkotika, skytevåpen, ammunisjon, penger og sprenglegemer i leiligheten hans, skriver Sarpsborg Arbeiderblad (bak mur).

39-åringen ble lørdag varetektsfengslet for to uker i Sarpsborg tingrett.

Politiet dro til iranerens bopel i et boligområde utenfor Sarpsborg sentrum fredag i forrige uke for å pågripe ham, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet.

Iraneren var etterlyst og begjært utvist fra Norge etter avslag på asylsøknaden. Politiet pågrep mannen og ransaket samtidig boligen hans. Det ble tatt beslag i betydelige mengder narkotika, sier Andersen.

–  Vi mener siktede er en del av et tungt belastet kriminelt miljø, og at det har blitt omsatt narkotika fra hans leilighet. I tillegg ble det gjort beslag av flere våpen, en betydelig sum penger og sprenglegeme, sier krimsjefen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Ifølge fengslingskjennelsen er det beslaglagt flere skytevåpen og ammunisjon. 39-åringen er i tillegg til grov narkotikaforbrytelse siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen, eksplosiver og utgangsstoffer for eksplosiver.

Iraneren har bodd i Norge i 23 år, men ble utvist fra Norge i mars 2009. Han har imidlertid ikke villet samarbeide om retur. Under rettsmøtet forklarte han at han ikke har noen tilknytning til Iran etter så mange år i Norge. Han sa også at Iran ikke vil ta imot ham, ifølge SA.

Under fengslingsmøtet erkjente han oppbevaring av noe narkotika, men ikke grov narkotikaforbrytelse.

«Retten finner at vilkårene for varetektsfengsling er til stede, idet det er nærliggende fare for at siktede vil forspille bevis i saken. Det ble funnet en betydelig mengde narkotika på siktedes bopel i Norge. Etterforskningen er i startfasen, og bare én gjerningsperson er pågrepet. Mengden narkotika gjør det svært sannsynlig at det er andre impliserte i saken. Det er også beslaglagt en rekke mobiltelefoner som må gjennomgås og som kan avdekke andre impliserte. Dersom siktede nå skulle løslates, vil han kunne kontakte andre mulige impliserte i saken for å samordne forklaringer og fjerne bevis. Det vises også til at andre impliserte, ved en løslatelse, vil ta kontakt med siktede og derigjennom forspille bevis ved blant annet å samkjøre forklaringer», skriver konstituert tingrettsdommer Janne Jordbakke i fengslingskjennelsen.

Støtt Document!

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂