I dette borettslaget i Borggata i Sarpsborg skjedde knivstikkingen lørdag. Foto: Document.

En mann er siktet for drapsforsøk etter å ha knivstukket en mann som klaget på høy musikk i et borettslag i Sarpsborg. Sarpingene reagerer kraftig på at siktede ble løslatt av politiet etter mindre enn to døgn.

Det var lederen av et borettslag i Borggata i Sarpsborg sentrum som ble knivstukket flere ganger natt til lørdag. Politiet ble varslet klokken 1.46.

Mannen i 50-årene ble innlagt på sykehus med flere knivstikk i arm og mage. Ved 8-tiden lørdag opplyste politiet at han var utenfor livsfare.

– Etterforskningen så langt, og ikke minst opp mot fornærmedes skadefølge, tyder på at livet kunne gått tapt om ikke fornærmede hadde kommet under snarlig legebehandling, sier krimsjef Kai Andersen til Sarpsborg Arbeiderblad (SA).

37-åringen, som er en kjenning av politiet, var opprinnelig siktet for grov kroppsskade, men siktelsen ble onsdag ettermiddag utvidet til å gjelde drapsforsøk.

«Voldsomt engasjement»

At siktede ikke er fremstilt for varetektsfengsling, men tvertimot ble satt på frifot allerede søndag kveld, har «skapt et voldsomt engasjement», skriver SA:

«Flere lesere har både på sosiale medier og gjennom henvendelser til redaksjonen gitt uttrykk for frustrasjon og oppgitthet overfor politiet og påtalemyndigheten når en person som er siktet for en såpass grov voldsforbrytelse blir sluppet ut.»

«– Ut fra det jeg leser i avisen, så har vi her en sak der en person som er kjent av politiet fra tidligere er siktet for grov vold ved bruk av kniv mot en uskyldig person som bare gjør jobben sin som leder for borettslaget han bor i ved å gi de andre beboerne nattesøvnen sin. Det at han da blir løslatt under to døgn etter hendelsen, er for meg uforståelig. Hvis man ikke bruker varetekt i slike saker, når skal man da egentlig bruke det, spør en leser.»

Vekket av beboere

Lederen av borettslaget ble vekket av beboere som klaget over støy og høy musikk fra leiligheten til en kvinne i 50-årene. Borettslagslederen oppsøkte leiligheten til den bråkete beboeren for å få dempet støyen.

Der oppstod et basketak med 37-åringen, som kun var på besøk hos kvinnen. Borettslagslederen i 50-årene fikk flere knivstikk i mageregionen og armen.

Politi og ambulanse kom raskt til stedet. 37-åringen og kvinnen ble pågrepet på stedet, politiet opplyser imidlertid at siktelsen mot kvinnen trolig vil bli frafalt.

Den siktede 37-åringen erkjenner å ha stukket fornærmede, men mener det skjedde i selvforsvar, opplyser hans forsvarer, advokat Harald Otterstad til SA.

Forstår at folk reagerer

Politiet begrunner løslatelsen at det ikke foreligger bevisforspillelsesfare, sier politiadvokat Stian Sjølie Johannessen i Øst politidistrikt. Det var han som besluttet å løslate den knivsiktede 37-åringen søndag kveld. Han sier han forstår at beslutningen om å løslate siktede har fått folk til å reagere, men sier at man har gjort «en helhetlig skjønnsmessig vurdering» og ikke funnet det nødvendig å begjære varetektsfengsling.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: