Nytt

Foto: Reuters

Det er ikke flere innvandrere som er løsningen på den synkende fødselsraten, mener den ungarske statsministeren Viktor Orbán. Han vil istedet belønne ungarske kvinner som får flere barn.

Fødselsraten i Ungarn har falt ned til 1,45 barn per kvinne og det trengs 2,1 barn per kvinne for å opprettholde folketallet. Den ungarske regjeringen vil betale for å få opp fødselsraten.

NTB skriver:

Orbáns plan er at alle kvinner under 40 år som gifter seg for første gang, skal få et lån på 10 millioner forint (rundt 300.000 kroner), og tilbakebetaling av lånet utsettes i tre år når de får sitt første barn.

Etter det andre barnet blir en tredel av lånet ettergitt, etter det tredje blir hele lånet ettergitt, og etter det fjerde vil den lykkelige moren slippe inntektsskatt for resten av livet.

I tillegg foreslår Orbán å utvide Ungarns system for boliglån og gi statlige garantier, avhengig av hvor mange barn et par får. Familier med minst tre barn skal også få et avslag på 2,5 millioner forint (75.000 kroner) ved kjøp av en sjuseters bil.

Orbán sa i sin tale at det fødes færre og færre barn i Europa. «For Vesten er svaret på dette innvandring: for hvert manglende barn så burde en komme inn og så blir tallene fine», sa Orbán. Og la til: «men vi trenger ikke tall. Vi trenger ungarske barn».

Orbans Fidesz parti beholder ledelsen foran opposisjonspartiene, ifølge de siste meningsmålingene. Og 54% sier at de vil stemme på regjeringspartiene. 

Reuters

Kjøp Christopher Caldwells «Revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.