Ungarns president Viktor Orbán hevder at Tyskland har forvandlet seg til det ugjenkjennelige på grunn av stor innvandring.

– Hundretusener av innvandrere har fått en snarvei til statsborgerskap. Hvis jeg sammenligner Tyskland i dag med Tyskland for ti år siden, ser det ikke engang likt ut. Det lukter ikke lenger det samme, hevder Orbán i et radiointervju fredag. (NTB-AFP)

Tyskland er ikke lenger et land preget av hardt arbeid og orden, hevder Orbán. Europas lokomotiv er blitt forvandlet til en «fargerik» og «flerkulturell verden», der innvandrerne ikke lenger er bare gjester.

Intervjuet ble offentliggjort samme dag som Orbán er i Tyskland for å møte statsminister Olaf Scholz og snakke om Ungarns overtakelse av EUs roterende formannskap 1. juli.

Ungarns president er kjent for sin sterke motstand mot masseinnvandring. Nylig ble landet bøtelagt av EU-domstolen for ikke å følge unionens tyranniske lover på asylområdet.

Ungarsk økonomi trosser både EUs sanksjoner og gigant­boten på 200 millioner euro

Tyskland har de to siste årene tatt imot nesten en million flyktninger. NTB skriver at «mange har flyktet fra krig, forfølgelse og fattigdom». Dette stemmer ikke helt: De aller fleste er økonomiske migranter, og de aller fleste er unge menn som etterlater sine kvinner og barn i hjemlandet.

Dessuten er det umulig for fattige folk å skaffe nok penger til menneskesmuglerne. Derfor er det gjentatte ganger påvist at en bedring av økonomien faktisk fører til en økning av migrasjonen.

I fjor mottok Tyskland 334.000 asylsøknader, mer enn noe annet EU-land. Allikevel er dette lite hvis man sammenligner ankomst per capita med Norge og ikke minst Sverige.

Norge delte i 2023 ut nesten tre ganger så mange statsborgerskap per capita sammenlignet med Tyskland.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.